阅读
400-900-8885
当前位置:首页 > 英语四六级考试 > 考试技巧 > 阅读 > 文章正文

四六级阅读:考试倒计时92天学习卡

来源:中公网校    发布时间:2017-03-17 15:24:00   点击量:

  今天一起跟中公四六级小编做一套仔细阅读吧,这个题型若按100分制计算的话,是每题2分,换算成710分制的话,那就是一道题大概14.2分。这一题型总共10道题,因此142分的高分值,大家一定要重视并保证做题的正确率,这样实现过级的目标才不会有压力。

  题目

  As a person who writes about food and drink for a living. I couldn’t tell you the first thing about Bill Perry or whether the beers he sells are that great. But I can tell you that I like this guy. That’s because he plans to ban tipping in favor of paying his servers an actual living wage.

  I hate tipping.

  I hate it because it’s an obligation disguised as an option. I hate it for the post-dinner math it requires of me. But mostly, I hate tipping because I believe I would be in a better place if pay decisions regarding employees were simply left up to their employers, as is the custom in virtually every other industry.

  Most of you probably think that you hate tipping, too. Research suggests otherwise. You actually love tipping! You like to feel that you have a voice in how much money your server makes. No matter how the math works out, you persistently view restaurants with voluntary tipping systems as being a better value, which makes it extremely difficult for restaurants and bars to do away with the tipping system.

  One argument that you tend to hear a lot from the pro-tipping crowd seems logical enough: the service is better when waiters depend on tips, presumably because they see a benefit to successfully veiling their contempt for you. Well, if this were true, we would all be slipping a few 100-dollar bills to our doctors on the way out their doors, too. But as it turns out, waiters see only a tiny bump in tips when they do an exceptional job compared to a passable one. Waiters, keen observers of humanity that they are, are catching on to this; in one poll, a full 30% said they didn’t believe the job they did had any impact on the tips they received.

  So come on, folks: get on board with ditching the outdated tip system. Pay a little more upfront for your beer or burger. Support Bill Perry’s pub, and any other bar or restaurant that doesn’t ask you to do drunken math.

  问题

  1. What can we learn about Bill Perry from the passage?

  A) He runs a pub that serves excellent beer.

  B) He intends to get rid of the tipping practice.

  C) He gives his staff a considerable sum for tips.

  D) He lives comfortably without getting any tips.

  2. What is the main reason why the author hates tipping?

  A) It sets a bad example for other industries.

  B) It adds to the burden of ordinary customers.

  C) It forces the customer to compensate the waiter.

  D) It poses a great challenge for customers to do math.

  3. Why do many people love tipping according to the author?

  A) They help improve the quality of the restaurants they dine in.

  B) They believe waiters deserve such rewards for good service.

  C) They want to preserve a wonderful tradition of the industry.

  D) They can have some say in how much their servers earn.

  4. What have some waiters come to realize according to a survey?

  A) Service quality has little effect on tip size.

  B) It is in human mature to try to save on tips.

  C) Tips make it more difficult to please customers.

  D) Tips benefit the boss rather that the employees.

  5. What does the author argue for in the passage?

  A) Restaurants should calculate the tips for customers.

  B) Customers should pay more tips to help improve service.

  C) Waiters deserve better than just relying on tips for a living.

  D) Waiters should be paid by employers instead of customers.

  中公四六级解析:

  1.推理题。根据题干中的定位词Bill Perry我们可以定位到首段第二句。紧接着出现了非常重要的表示转折的关系词but和表示因果的关系词because,提到“但我可以告诉你,我喜欢这个家伙。因为他打算禁止付小费这种情况,而赞成给服务员实际的工资”。B选项中intend to与原文plans to同义替换,get rid of与原文ban意思一致,故选B。

  2.细节题。根据题干中的关键词main reason和the author hates tipping可以定位到第三段。文中说“我讨厌它,因为它将义务伪装成一种选择。”既然是义务,那必然是强迫顾客去做的事情,这和C选项的含义较为接近。

  3. 细节题。根据关键词many people love tipping可以定位到第四段。根据文中第二行的You like to feel that you have a voice in how much money your server makes.即你喜欢在给你的服务员小费上有发言权的那种感觉。与选项D意思一致,say与voice,earn与make同义替换。

  4. 细节题。本题定位较难,题干的关键词是waiter与survey,根据waiter可以定位到第五段,但具体定位到哪句,就要知道在文章中survey用poll替换了,答案出现在第五段末句。文中说:在一项调查中,30%的人说他们不相信他们所做的工作对他们所得到的小费有任何影响。这与A选项意思一致,故选A。

  5.观点题。本题问作者的观点,在第六段的末句提到,作者支持Bill Perry的观点,而从文章首段和第一题答案中可以看出,Bill的观点与D选项是同义表达。

(责任编辑:张严今)

根据本篇文章,又帮你搜索到了以下内容:
分享到:

推荐视频

随机推荐

考试导航